Supă de morcovi

Credit foto: Simone Voigt/2012/shutterstock.com
Credit foto: Simone Voigt/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g morcovi • 200 g cartofi albi • 1 ceapă
• 2 linguri ulei • 750 ml supă • 1 mango
• 1/2 linguriță semițe de coriandru
• 150 ml smântână • sare • piper de Cayenne

1 Se curăță cartofii și morcovii. Se pune deoparte jumătate de morcov; restul se taie cuburi, ca și cartofii. Se toacă ceapa și se călește în ulei. Se adaugă morcovii și cartofii. Se toarnă supa și se lasă totul să fiarbă înăbușit timp de cca 20 min.
2 Se decojește fructul de mango și se desprind felii de pulpă de pe sâmbure. Se mai dă puțin în clocot supa; se pasează. Se taie fâșii restul de morcov și se lasă să fiarbă în supă 3 min. Se adaugă smântână, sare, piper, coriandru pisat. Se servește cu felii de mango.
Preparare: 10 min. La foc: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*