Supă de morcovi cu limette

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 700 g morcovi
• 1 ceapă mică
• 2  linguri ulei
• 1 bucată ghimbir (cât o nucă)
• 3 limette
• 600 ml supă de legume
• sare
• piper
• o lămâie
• pătrunjel sau coriandru verde

Preparare
1. Se curăță și se taie bucățele 700 g morcovi. Se toacă o ceapă mică. Se încing într-o oală 2 lin­guri ulei și se călesc ceapa și morcovii timp de cca 5 min.
2. Se decojește o bucată de ghimbir cât o nucă, se rade și se adaugă în oală. Se stoarce sucul de la 3 limette și se toarnă peste legume. Se adaugă 600 ml supă de legume plus cca 300 ml apă; se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă timp de cca 15 min.
3. Se pasează supa cu mixerul și se strecoară; eventual, dacă este prea groasă, se mai adaugă puțină apă. Se condimentează după gust cu sare, piper, felii foarte subțiri de lămâie și ­coriandru sau pătrunjel verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*