Supă de morcovi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 1 kg morcovi • 340 g ceapă
• 1 linguriță chimen măcinat • 2 linguri ulei
• 1,5 l supă de legume • 250 ml smântână
• 1 legătură coriandru verde
• sare, piper
Găluște:
• 200 g griș
• 120 ml lapte semidegresat
• 1 linguriță praf de copt

Se încinge cuptorul la 180 °C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așază morcovii rași și ceapa tocată; se presară sare, piper și chimen. Se toarnă ulei și se coace 30 min.
Între timp se prepară găluștele: se amestecă grișul într-un castron cu praf de copt și lapte; se frământă aluatul pe planșeta tapetată cu făină. Se împarte aluatul în 2 porții, din care se modelează câte un rulou lung, de grosimea unui deget, din care se taie felii de 1 cm. Se acoperă cu un prosop textil și se lasă să se odihnească.
Se dă supa în clocot și   se adaugă morcovii și ceapa; se pasează, se adaugă smântână și găluște.
Se fierb 3-4 min. și se presară coriandru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*