Supă de linte picantă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 60 min.
• 50 g boabe de fasole neagră • 1 legătură zarzavat de supă • 100 g linte brună
• 1,5 l supă de legume • 1 linguriță chimen măcinat • 1 lingură praf de curry
• 200 g linte roșie • 3 roșii • 2 lingurițe coajă de lămâie rasă
• 1 lingură pastă de susan • 1 lingură bulion
• 1 praf zahăr

Boabele de fasole se lasă la înmuiat cel puțin 12 ore. Se taie cubulețe zarzavatul de supă. Se scurg boabele de fasole și se așază în oală cu lintea brună și legumele. Se toarnă supa și se con­dimen­tea­ză cu chimen și curry; se lasă să fiarbă la foc moale cca 40 min. Se adaugă lintea roșie și se mai fierbe cca 10 min.
Roșiile se decojesc și se taie cubulețe. Se adaugă la supă cu coajă de lămâie, pastă de susan și bulion.
Se dă într-un fiert; se condimentează apoi după gust cu sare, piper și garam masala. Se servește cu lipie, sos de iaurt și ardei gras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*