Supă de legume cu usturoi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 200 g rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel)
• 1 ceapă • 200 g cartofi
• 10 ml ulei • sare, piper • 2 ouă
• 3 căței de usturoi
• 1 linguriță maghiran uscat
• 80 g cașcaval (10% gră­sime) tăiat cuburi

Se curăță și se taie mărunt legumele. Se unge cu ulei fundul unei tigăi și se prăjește mai întâi ceapa, apoi se adaugă legumele și se prăjesc, ames­tecând. Se adaugă cartofii și se toarnă 1,2 l apă.
Se sărează, se piperează și se fierbe cca 30 min.
Se bat ouăle într-o ceașcă și se adaugă în supă. Se toacă usturoiul și se amestecă împreună cu 1 praf de sare și maghiran. Se ia vasul de pe plită și se înglobează usturoiul. Se repartizează supa în boluri și se presară cașcaval.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*