Supă de legume cu fulgi de mei

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 1 morcov • 1 rădăcină 
de pătrunjel
• 1 lingură ulei • 1 cub 
concentrat de legume
• 6 verzișoare de Bruxelles • 5 linguri mazăre congelată
• 2 linguri porumb • 3 linguri fulgi de mei
• sare, piper

Rădăcinoasele se spală sub jet de apă rece și se curăță. Se toacă ceapa. Se rad rădăcinile. Se călește ceapa în ulei,
apoi se adaugă morcovii și pătrunjelul și se mai fierbe totul 2 min.
Se adaugă cubul concentrat, se toarnă apă și se dă în clocot cca 20 min.
După 5 min. de fierbere se adaugă verzele de Bruxelles (care se pot tăia în jumătate în prealabil).
Se adaugă în final mazărea și porumbul și se mai fierb 5 min.
Apoi se adaugă fulgii de mei, se amestecă și nu se mai lasă să fiarbă.
Se acoperă cu un capac și se  lasă să stea 7 min.  Se condimentează.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*