Supă de gulii

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 20 min.
• 2 gulii cu tot cu frunze (400 g fiecare)
• 4 cartofi • 2 cepe
• 1 lingură ulei de măsline extravirgin
• 1 lingură unt
• 1 linguriță sare
• 800 ml supă de legume
• verdețuri proaspete
• smântână parțial degresată
• oțet de mere

Se decojesc guliile și cartofii și se taie cuburi. Ceapa se toacă. Într-o oală mare, se încing uleiul de măsline și untul și se prăjesc la foc mijlociu cca 5-7 min. Se toarnă supa și se sărează.
Se dă în fiert supa și se adaugă frunzele de gulie tocate; se lasă să fiarbă timp de cca 10 min. Se pasează supa și se adaugă verdeața și, eventual, smântâna degresată.
Se potrivește de gust, adăugând oțet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*