Supă de gulii în stil indian

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 30 g unt • 2 linguri făină
• 400 g gulioare • 2 lingurițe curcuma • 800 ml supă de
legume • sare • 200 ml
smântână • 4 felii pâine
• 1 lingură ulei de măsline
• sare cu aromă de usturoi

Se topește untul într-o tigaie și se presară făina; se călește și se stinge cu supă; se lasă să fiarbă cca 10 min. la foc moale. Se curăță guliile și se rad pe răzătoarea mare. Se adaugă în sosul Béchamel de pe foc și se presară curcuma; se amestecă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se sărează supa, se pasează și se adaugă smântână; se încălzește la foc moale, dar nu se lasă să mai fiarbă. Se taie cuburi pâinea și se prăjește în ulei de măsline; se adaugă sare cu aromă de usturoi. Se servește supa cu crutoane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*