Supă de gulii cu tarhon

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune o supă fină și vegetariană

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingrediente pt. 4 porții
•600 g gulii • 400 ml supă
clară de legume
• 400 ml lapte • 4 fire tarhon
• suc de lămâie
• 2 linguri smântână
•sare, piper

1 Se curăță guliile și se decojesc. Frunzele mici, delicate
se pun deoparte. Se taie guliile cuburi care se fierb 10 min. în supă. Se adaugă laptele și se pasează totul cu mixerul,
pentru a obține o cremă fină.
2 Supa se mai încălzește o dată puțin, dar nu se mai lasă să fiarbă. Se toacă tarhonul
și frunzele de gulii; se adaugă în supă.
3 Supa se asezonează cu puțină zeamă de lămâie și
se potrivește de gust cu sare. Se pune în farfurii și se ornează cu câte un moț de smântână bătută frișcă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*