Supă de dovlecei

Credit tofo: F. Provaznik
Credit tofo: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 800 g dovlecei • 800 ml supă de legume
• 200 ml smântână (12% grăsime)
• 40 g unt • 1 ceapă • 40 g praz • sare, piper • parmezan ras fulgi • frunze de busuioc • piper roz pisat

Se taie felii dovleceii și prazul. Ceapa se curăță și se toacă. În oală se topește untul și se prăjesc dovleceii până devin aurii. Se pun deoparte 3 linguri de dovlecei pentru ornat.
La dovleceii din oală se adaugă ceapa și prazul și se amestecă; se lasă să fiarbă la foc moale. Se toarnă supă, se sărează și se piperează și se lasă să fiarbă cca
15 min. Se pasează cu mixerul, se înglobează smân­tâna și se bate. Se sărează și se repartizează în farfurii și înainte de servire se presară dovlecei prăjiți, parmezan ras, busuioc și piper. Se servește imediat.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*