Supă de crevete thailandeză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 750 ml supă de pasăre • 1-4 ardei iuți
• 1 bucată de rădăcină de ghimbir de cca 5 cm lungime
• 2-4 cuișoare
• usturoi • 6 ciuperci Champignon
• 2 linguri unt • 150 g creveți decorticați
• sare • 2 linguri coriandru • 1 fir lemongrass
• 1 linguriță suc de limette • muguri de bambus
• 1 ceapă verde • 200 g tăiței de orez fierți

Se dă supa în fiert; se adaugă ardeii iuți curățați și tocați, ghimbirul ras, cuișoarele și usturoiul. Se lasă să fiarbă puțin împreună și se iau apoi de pe foc.
Se curăță ciupercile și se taie felii; se călesc într-o tigaie în unt. Se adaugă în tigaie creveții spălați și se încălzesc împreună câteva minute. Se adaugă apoi în supă și se condimentează cu sare, coriandru, lemongrass, suc de limette, ceapă verde    tocată și mugurii de bambus. Se încălzesc toate împreună.
Se repartizează în boluri tăițeii fierți și se toarnă deasupra supa.Se servește imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*