Supă de conopidă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•1 conopidă mică (cca 400 g) •600 ml supă de legume
•2 felii pâine toast •1 lingură unt
•150 ml smântână •sare, piper
•nucșoară •200 g brânză roquefort

Se curăță conopida, se separă buchețelele și se spală. Se dă în clocot supa și se adaugă buch­e­țelele de conopidă; se lasă să fiarbă înăuntru la foc moale 10 min.
Se taie cuburi pâinea și se rumenește în unt. Se pasează conopida în supă, se adaugă smântâna și se lasă să dea în clocot; se condimentează supa cu sare, piper și nucșoară.
Se zdrobește brânza și se re­par­tizează în 4 boluri; se toarnă supa și se presară piper și crutoane. Se ornează cu pesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*