Supă de colțunași cu spanac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g spanac (congelat) • 350 g
făină • 4 ouă • sare, piper • 1 cățel
de usturoi • 5 cepe franțuzești
• 1 lingură unt • 200 g carne tocată
mixtă • cca 4 linguri pesmet
• 3 linguri ulei • 1 l lingură supă de
carne fierbinte

Se lasă să se decongeleze spanacul. Se frământă un aluat din făină, 3 ouă, cca 3 linguri de apă și sare. Se înfășoară în folie și se lasă să se odihnească 20 min.
Se toacă usturoiul și se călește în unt. Se stoarce spanacul și se frământă cu ceapă și carne tocată. Se separă oul rămas. Gălbe­nu­șul se adaugă la compoziția de carne; se adaugă și pesmetul, sare și piper. Se frământă.
Aluatul se împarte în două și se întind 2 foi subțiri, late de 6 cm. La distanțe de 6 cm, se așază pe ele câte o lingură de umplutură. Se bate albușul și se ung spațiile dintre porțiile de umpluturi. Se așază deasupra a doua foaie și se presează bine. Se decupează colțunași (6 x 6 cm) cu rotița pentru aluat; se lasă să se usuce. Se dă în clocot apă cu sare, se reduce focul, se adaugă colțunașii și se lasă să fiarbă cca 10 min.
Restul de cepe se taie felii și se prăjesc în ulei; se scurg. Colțunașii se servesc în supa fierbinte; se presară felii de ceapă și de ceapă verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*