Supă de cocos

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
•  300 g boabe de fasole roșie •  2 linguri ulei •  2 cepe roșii •  400 g morcovi rași
•  ½ lingură curcuma sau Garam Masala •  900 ml supă de legume
•  ½ lingură suc de lămâie •  ½ lingură suc de portocale
•  200 ml lapte de cocos •  sare
•  frunze de coriandru tocate

1 Ceapa se curăță și se toacă. Se scurg boabele de fasole și se clătesc sub jet de apă fierbinte. Se lasă din nou să se scurgă. Se încinge uleiul și se călește ceapa; se adaugă morcovul ras și se prăjesc împreună cca 8 min. Se presară mirodenii și se toarnă supă și suc de citrice. Se acoperă cu un capac și se fierbe cca 15 min.
2 Se pasează supa și se în­globează laptele de cocos. La final, se adaugă fasolea și se presară coriandru verde tocat. Se servește fierbinte.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*