Supă de ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g ciuperci Pleurotus
• 1 cartof mare • 1 lingură ulei
• 1 ceapă • 125 g morcovi
• 100 g rădăcină de pătrunjel
• chimen • un praf de maghiran
• sare, piper • 1,2 l supă de legume

Se curăță ciupercile și se taie în fâșii. Se curăță și se toacă ceapa. Se curăță  legumele. Morcovii și pă­trun­jelul se rad. Cartofii se taie cuburi.
Ceapa se călește în ulei și se adaugă ciupercile și rădăcinoasele; se lasă să se înăbușe împreună. Se adaugă cartofii, se sărează și se condimentează. Se toarnă supă și se amestecă.
Se lasă supa să fiarbă 25-30 min. și se amestecă din când în când. Se servește imediat.
Preparare: 45 min..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*