Supă de ceapă

Credit foto: Azurita/2012/shutterstock.com
Credit foto: Azurita/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g ceapă • 1 linguriță unt
• 1 lingură amidon • 1 l supă de legume
• 150 g cremă de brânză de vaci • 1 baghetă (250 g)
• parmezan proaspăt ras • pătrunjel

1 Se taie ceapa fâșii. Se încinge untul într-o oală și se călește ceapa. Se pudrează cu amidon și se călește, amestecând. Se toarnă supa de legume și se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se adaugă crema de brânză de vaci și se lasă să se topească, ames­tecând. Nu se mai lasă să fiarbă.
2 Bagheta se taie felii; se prăjesc 8 felii și se taie cuburi. Se repartizează supa în 4 boluri și se presară cuburi de pâine, 2 linguri parmezan ras și 1 lingură pătrunjel tocat. Se servește alături restul de baghetă.

Cca 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*