Supă de castraveți

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g castravete de la frigider • 3 căței de usturoi • sare, piper • 2 linguri ulei de măsline
• 400 ml iaurt de la frigider • 500 ml kefir de la frigider • 3 linguri nuci tocate • 2 linguri ceapă verde tocată

Se decojesc castraveții, se taie în două pe lung și se scobesc de semințe. Apoi se taie felii foarte subțiri, care se șterg cu prosoape de hârtie. Se pisează usturoiul cu sare și piper; se amestecă împreună cu uleiul de măsline; se adaugă în final castraveții (se pun câțiva deoparte, pentru ornat).
Se adaugă iaurtul amestecat cu kefir; se amestecă bine. Se repartizează în boluri, se ornează cu castraveți și se presară nuci și ceapă verde.
Preparare: 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*