Supă de castane

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•1/2 baghetă •1 ceapă • 4 cuișoare • 500 g castane  fierte • 400 ml supă de carne
•200 ml vin alb •1 cățel de usturoi tocat • 200 ml smântână
• 100 g pateu de ficat de gâscă • 1/2 legătură pătrunjel tocat

Cuptorul se încinge la 180 ˚C. Se taie felii de baghetă longitudinale și se pră­jesc la cuptor. Se curăță ceapa și se înțeapă cu cuișoare. Se pun la fiert castanele cu supa, vinul, ceapa și usturoiul; se lasă să fiarbă 15 min., la foc moale.
Se scot ceapa și câteva castane. Se pasează supa, se înglobează smântână, sare și piper. Castanele scoase se taie bucăți. Supa se toarnă în boluri și se așază înăuntru bucățile de castane. Feliile de baghetă se ung cu pateu de și se așază deasupra bolurilor. Se presară pătrunjel.
Per porție: 500 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*