Supă de cartofi cu ciuperci

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1–2 mâini ciuperci uscate  • 1 ceapă
• 2 linguri unt  • 2 linguri făină
• 1,2 l supă de legume  • 250 g rădăcinoase (morcovi, țelină, pătrunjel) • maghiran
• chimen • piper, sare  • 50 g cartofi albi decojiți
• 1–2 căței de usturoi

Se toarnă peste ciuperci cca 150 ml apă rece și se lasă să se înmoaie cca 30 min. Între timp se toacă ceapa și se călește în unt topit. Se pudrează cu făină și se călește; se stinge cu supa de legume și se dă în clocot.  Se adaugă ciupercile cu tot cu zeama de la înmuiat, se amestecă și se lasă să fiarbă cca 10 min.
Se curăță legumele, se taie fe­lii și se pun în supă; se lasă să fiarbă 10 min., ca să se înmoaie. În final se adaugă car­tofii, se să­rea­ză și con­di­men­­tează supa și se mai fierbe 20 min. Se a­dau­gă eventual usturoi, după gust.
Preparare: 45 min.
Înmuierea ciupercilor: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*