Supă de cartofi cu ciuperci uscate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 mâini ciuperci uscate • 1 praf de chimen măcinat
• 4 cartofi • 300 ml smântână
• 1 lingură făină • 2 fire de mărar • oţet
• 4 ouă • sare

Se aşază ciupercile într-o oală şi se înmoaie în cca 1 l apă. Se sărează, apoi se dau în fiert, iar după 10 minute se adaugă chimenul şi cartofii decojiţi şi tăiaţi cuburi. Se fierb cca 15 min., până ce se înmoaie cartofii. Se amestecă făina cu 200 ml smântână şi se toarnă în supă. Se lasă să mai fiarbă cca 5 min. Se adaugă restul de smântână şi se încălzeşte puţin. Se adaugă mărar, sare şi oţet. Între timp se prepară ochiurile româneşti: se dă în clocot apă cu oţet, apoi se reduce focul şi se adaugă ouăle sparte într-un polonic. Se lasă să fiarbă cca 2 min., astfel încât gălbenuşul să rămână moale.  Se repartizează supa în farfurii şi se serveşte cu ouă.

Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*