Supă de brânză cu crutoane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 2 morcovi • 3 rădăcini de pătrunjel
• ½ rădăcină de țelină • 1 l apă
• 3 felii pâine toast decojită • 80 cașcaval degresat ras
• 50 ml smân­tână vegetală pentru gătit
• sare, piper • 1 praf nucșoară măcinată
• 1 lingură pătrunjel tocat

Se curăță legumele și se taie cubulețe; se acoperă cu apă și se dau în clocot; se fierb cca 35 min. Se taie pâinea cubulețe și se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime.
Se pun deoparte 4 linguri de legume fierte. Se pune deoparte 1 lingură de cașcaval ras; restul se adaugă în supă și se lasă să se topească.
Se adaugă smântâna și se pasează. Se potrivește supa după gust de sare, piper și nucșoară.
Pe farfurii sau boluri preîncălzite se așază bucăți întregi de legume și se toarnă deasupra supa; se presară restul de cașcaval și se ornează cu crutoane și pătrunjel. Se servește supa imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*