Supă-curry cu iaurt

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 lingură ulei • 1 ceapă tocată
• 1 linguriță ghimbir ras
• 1 cățel de usturoi pisat
• 1 praf de cumin măcinat
• 2 linguri pastă de curry
• 650 ml supă de legume • 1 morcov tăiat felii
• 150 g conopidă • 1 ardei iute
• 150 g fasole verde • 150 g varză chinezească
• 100 g iaurt alb
• 100 ml smântână • sare

Se încinge uleiul și se călește ceapa. Se adaugă ghimbirul și usturoiul. Se presară cumin, se adaugă pastă de curry și se toarnă supă. Se adaugă morcovii și se lasă să fiarbă 10 min. Apoi se adaugă buchețele de conopidă, ardeiul iute tocat și fasolea; se lasă să fiarbă cca 8 min.
La final, se adaugă în supă varza chinezească to­cată și se lasă să
se opărească puțin. Se a­­mes­­­tecă iaurtul cu smântână și se toarnă în supă; se amestecă, se încălzește și se sărează.

Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*