Supă cu tăiței și carne de pui

Credit foto: genky/2012/shutterstock.com
Credit foto: genky/2012/shutterstock.com

Pt. 4 porții: Se toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi.
Se curăță 1 ardei iute roșu; jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă 400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de jur-împrejur în 1 lingură ulei cca 10 min. Se fierb 100 g tăiței chinezești conform indicațiilor de pe ambalaj; se lasă să se scurgă. Se taie rondele partea albă de la 2 cepe verzi; partea verde se taie fâșii. Se toacă 250 g varză chinezească. Se taie jumătăți pălăriile de la 100 g ciuperci Shiitake. Se încinge 1 lingură ulei și se călesc rondelele de ceapă verde și ciupercile; se toarnă 1,2 l supă de pasăre. Se adaugă varza, perișoarele și tăițeii și se dă totul în fiert. Se condimentează supa cu 3–4 linguri sos de soia sau de stridii.

Preparare: 30 min. La foc: 50 min.
Per porție: 560 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*