Supă cu găluște de pește

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Găluște de pește
• 200 g filé de pește 
(de exemplu crap) • 
1 gălbenuș 
• 1 cățel de usturoi pisat 
• maghiran 
• 1 linguriță vin alb • sare 
• 50 g pesmet
Supă
• 45 g unt • 1 lingură făină 
• 800 ml supă de pește 
• 120 g rădăcinoase 
• sare • pătrunjel

Se pasează peștele; se amestecă împreună cu gălbenușul, cățelul de usturoi pisat, maghiranul, sare și pesmetul. În final se adaugă puțin vin și se amestecă. Cu mâinile umede, se modelează găluște din această compoziție.
Se topesc 25 g unt și se adaugă treptat făină, amestecând. Se stinge cu supă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min.
Se curăță zarzavatul de supă, se taie fâșii sau se rade. Se prăjește în restul de unt, se sărează și se adaugă în supă.
Se dă în fiert supa. Între timp, se pune la fiert o cantitate mare de apă și se fierb găluștele de pește cca 4 min. În final se scot și se repartizează pe farfurii; se toarnă deasupra supa și se ornează cu pătrunjel.
Preparare: 40 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*