Supă cu clătite

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore și 35 min.
• 2 piepți de pui cu os • 3 morcovi • 1 rădăcină de pătrunjel • ½ rădăcină de țelină
• 5 boabe de piper • 3 cuișoare • 2 foi de dafin • 2 fire de țelină
• 1 fir de praz • unt • sare
Clătite: • 2 ouă • 50 g făină
• 2 linguri pătrunjel tocat
• 1 lingură unt

Se spală carnea și se așază în apă rece. Se curăță rădăcinoasele; se pune un morcov deoparte, iar restul se taie cuburi și se așază în oală împreună cu canea și mirodeniile. Se lasă să fiarbă
la foc moale, cca 2 ore. Se strecoară supa. Se desprinde carnea de pe oase, se taie cuburi și se așază în supă. Se taie fâșii morcovul rămas, țelina verde și prazul.
Se prăjesc în unt topit și se adaugă apoi în supa fierbinte. Nu se lasă să mai fiarbă; doar se încălzește.
Se separă ouăle: se amestecă gălbe­nușurile cu făină, sare, piper și pătrunjel tocat. Se înglobează albușurile
bătute. Se coc pe rând clătite din acest aluat, într-o tigaie unsă cu unt. Se ru­lează și se taie felii subțiri. Se repartizează în farfurii și se toarnă supa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*