Supă-cremă de șofran

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 2 cartofi mari decojiți • 900 ml supă de pasăre
• 300 ml sherry • 1 praf șo­fran • 120 ml smântână (12% grăsime)
• 4 linguri ulei de dovleac • 12 felii rădăcină de țelină • 12 felii morcov

Se taie cuburi cartofii și se pun la fiert în supa fierbinte; se lasă să fiarbă până ce se înmoaie, cca 20 min.
Se pasează apoi în supă și se adaugă sherry, șofran, 100 ml smântână, sare și piper. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. amestecând încontinuu.
Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie și se prăjesc feliile de țelină pe ambele fețe. Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se prăjesc la fel și feliile de morcov. Crema se sărează și se repartizează în farfurii; se toarnă restul de ulei și de smântână și se decorează cu chips de legume și verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*