Supă-cremă de mazăre cu crutoane de parmezan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Supă:
• 1 căpățână salată verde
• 40 g unt • 1 ceapă • 500 g boabe de mazăre congelate  • 3 linguri pesto de busuioc
• 1 l supă de legume fierbinte
Crutoane:
• 50 g parmezan

Se curăță ceapa și se toacă. Se curăță salata verde, se spală, se șterge și se rupe bucăți.
Se topește untul într-o oală cu fund gros și se călește ceapa 3 min. Se amestecă încontinuu. Se adaugă salata și 3/4 din cantitatea de mazăre; se călesc împreună cca 1 min., apoi se adaugă pesto și se stinge totul cu supă fierbinte. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc moale timp de 6 min.
Se ia supa de pe foc și se pasează cu mixerul. Se adaugă restul de mazăre și se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 5 min. Se sărează și se piperează după gust.
Se încinge cuptorul la 190 ºC, pentru crutoane. Se rade fin parmezanul și se iau porții cu lingurița. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor până se rumenesc (foarte repede!). Se presară crutoanele în supă.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*