Supă-cremă de legume

Credit foto: Burca Cehia
Credit foto: Burca Cehia
Credit foto: Burca Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 60 ml ulei • 2 cepe
• 2 fire țelină verde • 1 fir de praz
• 2 căței de usturoi • 1 kg cartofi dulci
• 800 ml supă de legume • 1 praf nucșoară
• sare, piper • suc de lămâie
• pătrunjel verde
• 75 ml smântână fără lac­toză

Se curăță și se toacă usturoiul și ceapa. Se încinge uleiul într-o oală și se călește ceapa tocată. După 5 min.  se adaugă și usturoiul tocat și se călește 2 min.
Apoi se adaugă țelina tocată și prazul rondele și se mai prăjește cca 5 min.
Se adaugă în oală cartofii dulci curățați în prealabil și tăiați cuburi. Se stinge cu supă de legume, se sărează, se piperează și se adaugă nucșoară; se mai fierbe până ce se înmoaie bine cartofii.
Se pasează supa, apoi se adaugă suc de lămâie după gust; se repartizează în farfurii și se ornează fiecare porție cu o lingură de smântână și cu pătrunjel verde tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*