Supă-cremă de fasole

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Pentru 4 porții
• 150 g boabe de fasole
• 1 ceapă
• 2 linguri ulei de măsline
• 130 g rădăcinoase
• 80 g dovlecei
• ½ gulie • 1 cartof decojit
• curcuma
• 2 căței de usturoi
• pătrunjel

Se înmoaie boabele de fasole în apă rece și se lasă să se odihnească peste noapte. Se scurg și se toar­nă apă proaspătă. Se sărează și se fierb cca 1 oră.
Se călește în ulei 1 ceapă tocată. Se adaugă legumele decojite și tăiate bucăți (în afară de cartof). Se prăjesc cca 5 min., apoi se adaugă boabele de fasole și cartofii. Se condimentează cu curcuma și se lasă să fiarbă cca 20 min., până ce se înmoaie.
Se pasează supa cu mixerul și se adaugă usturoi pisat și piper. Se servește cu pătrunjel tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*