Supă-cremă de dovleac

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g pulpă de dovleac fără semințe
• 3 linguri unt • 1 ceapă
• 1,1 l apă • 2 cuburi de legume
• sare • scorțișoară măcinată
• 3 boabe de ienibahar • 100 ml smântână
• 100 ml lapte de cocos • 1 cățel de usturoi
• 2 linguri de ulei • 2 linguri de semințe de dovleac prăjite decojite

Se decojește pulpa de dovleac și se taie cuburi. Se încinge untul într-o oală și se călește ceapa to­­cată. Se adaugă dovleacul și se toarnă apă. Se dă în în clocot și
se adaugă cuburile de legume, sarea și mirodeniile (așezate în prealabil într-o strecurătoare de ceai sau într-un săculeț de tifon). Se lasă să fiarbă timp de cca 12 min., până se înmoaie dovleacul. Se îndepărtează mirodeniile, apoi se pasează totul cu mixerul.
Se dă în clocot crema și se adaugă smântână și laptele de cocos.
Se mai încălzesc o dată toate. La final, se adaugă usturoiul pisat și se­­mințele de dovleac.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*