Supă-cremă de dovleac

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune cea mai ușoară și rafinată supă de dovleac
www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g pulpă de dovleac
• 1 morcov
• 50 g țelină
• 1 fir de praz
• 60 g unt
• 100 ml vin alb
• 600 ml supă clară de legume
• 200 ml smântână
• 1 legătură pătrunjel
• sare, piper

1 Miezul dovleacului se taie în cuburi. La fel morcovul şi ţelina. Prazul se taie rondele. Toate legumele se înăbuşă în untul încins. Se stinge cu vinul alb, se adaugă supa clară de legume şi se fierbe cca 40 min., la foc mic.
2 Se pasează legumele cu mixerul vertical şi se adaugă jumătate din smântână, apoi se condimentează după gust.
3 Se împarte supa-cremă în boluri, se ornează fiecare porţie cu smântână şi se presară pătrunjel verde deasupra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*