Supă-cremă de ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții
Preparare: 40 min.
• 400 g ciuperci champignon • 4 linguri unt
• chimen măcinat • 2 lingurițe cimbru tocat
• 400 ml supă de legume sau de pasăre
• 200 ml smântână de gătit
• 200 ml smântână neîndulcită pentru frișcă
• 1 praf nucșoară măcinată • sare, piper
• 1 fir de cimbru pentru ornat

Se curăță ciupercile, se taie sferturi. O ciupercă se taie felii și se pune la frigider. Celelalte se călesc în unt, la foc moale. Se con­dimentează cu sare, piper și chimen. Se adaugă cimbrul, se toarnă supa și se lasă să fiarbă cca 15 min.
Se pasează ciupercile în supă și se toarnă smântâna pentru gătit. Se dă în clocot și se lasă să fiarbă 5 min. Se scot din frigider feliile de ciuperci și se prăjesc într-o tigaie pe ambele fețe, fără adaos de grăsime.
Se adaugă în supă frișca neîndulcită și mirodeniile; se pasează cu mixerul. Se toarnă în cești și se ornează cu felii de ciuperci, eventual și cimbru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*