Supă-cremă de cartofi

Credit foto: Taratorki/2012/shutterstock.com
Credit foto: Taratorki/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 cartof dulce (cca 200 g) • 1 cartof alb (cca 200 g)
• 1 bucățică ghimbir cât o nucă
• 1 ceapă • 1 cățel de usturoi
• 1 lingură ulei • sare, piper
• cca 2 linguri suc de lămâie
• 750 ml supă de legume
• 250 ml suc de portocale
• coaja rasă de la o portocală
• 100 ml smântână
• scorțișoară măcinată

1 Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi. Se decojește ghimbirul și se toacă, la fel precum ceapa și usturoiul.
2 Se încinge uleiul într-o oală mare și se călesc ghimbirul, ceapa și usturoiul. Se adaugă cuburile de cartofi, sare, piper și se stropește cu suc de lămâie. Se toarnă supa și se fierb legumele 20-30 min., până se înmoaie; se amestecă din când în când.
3 Se adaugă în supă coaja și sucul de portocală, precum și smântâna; se pasează. Se mai încălzește supa o dată; dacă este prea groasă, se mai adaugă supă de legume. Înainte de servire, se condimentează cu suc de lămâie, scorțișoară măcinată, sare și piper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*