Supă-cremă de ardei gras

Credit foto: Wiktory/2012/shutterstock.com
Credit foto: Wiktory/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 cepe franțuzești • 5 ardei grași (portocalii sau roșii)
• 2 linguri ulei de măsline • 2 fire cimbru
• 250 g roșii decojite (conservă)
• 1 foaie de dafin • 600 ml supă de legume sau de pasăre
• sare, piper • zahăr
• câteva fire de busuioc sau pătrunjel
• 4 linguri smântână dulce

1 Se toacă ceapa. Se curăță ardeii grași și se taie pulpa cuburi. Se încinge uleiul într-o oală și se călesc ceapa și ardeiul gras, amestecând.
2 Se adaugă în oală roșiile, cimbrul, foaia de dafin și supa; se condimentează cu sare, piper și zahăr. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se scot din supă foaia de dafin și cimbrul. Se pasează supa cu mixerul.
3 Se toacă busuiocul sau pătrunjelul. Înainte de servire, se adaugă în supă smântâna și se ornează cu fâșii de busuioc.
Preparare: 5 min. La foc: 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*