Supă Bouillabaisse

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 2 cepe • 5 căței usturoi • 2 bulbi fenicul
• 6 linguri ulei
• 1 linguriță semințe de fenicul • 1 lingură pătrunjel tocat
• 3 roșii • 500 ml vin alb
• 600 ml supă de pește • 1 lămâie • 1 praf de șofran
• 1 kg file de pește (de preferință de mare)

Se toacă 2 cepe, 4 căței de usturoi și 2 bulbi de fenicul. Toa­te se prăjesc în 6 linguri ulei, cu 1 linguriță semințe de fe­nicul și 1 lingură pătrun­jel tocat.
Se taie cuburi 3 roșii. Se amestecă 500 ml vin alb cu 600 ml supă de pește. Se adaugă jumătate de cantitate, împreună cu roșiile; se fierb 15 min. Se strecoară și se în­călzește alături de res­tul de amestec; se adaugă șofran și 1 lămâie tăiată sferturi. Se con­di­mentează.
Se taie bucăți 1 kg file de pește și se lasă să fiarbă în supă. Se servește cu ardei iute.
Preparare: 50 min.

Info: Bouillabaisse tradițio­nală franțuzească este un fel rustic, ce este servit cu un soi de maioneză plină de ulei de măsline, ardei și pâine – numită Rouille. Pentru o siluetă fină, ne putem mărgini la ardeiul iute.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*