Șuncă de iepure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 1 linguriță zahăr pudră • 25 g sare • 100 ml apă
• 1000–1200 g carne de iepure
În plus:
• formă pentru șuncă • pungă de plastic sau suport pentru caltaboș (maț de plastic)
• ață de bucătărie

Se dizolvă zahărul și sarea în apă. Se curăță carnea de pielițe și se taie bucăți de cca 1,5 cm. Se acoperă cu marinată și se amestecă bine.
Suportul de plastic se leagă bine la un capăt cu ață de bucătărie și se așază cu această parte în forma pentru șuncă, netezind bine. Se umple cu straturi de carne care se presează bine. Se taie apoi surplusul de plastic și se așază capacul formei pentru șuncă; se dă la frigider 2 zile.
Se așază forma într-o oală mare, în care se toarnă apă astfel încât nivelul ei să fie cu cca 3,5 cm deasupra capacului formei. Se încălzește și se măsoară temperatura cu un termometru, astfel încât să nu depășească 80 ºC (dacă se de­pă­șește acest nivel de temperatură, carnea devine foarte uscată). Păstrând acest nivel de temperatură de 80 ºC, se lasă să fiarbă șunca cca 2 ore, apoi se lasă să se răcească 24 de ore. Apoi se scoate din formă și se îndepărtează și suportul de plastic. Se taie șunca felii.
Preparare: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*