Sufleuri andaluze

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 ouă • 3 linguri zahăr pudră • ½ lingură făină
• ½ lingură amidon • 200 g brânză de vaci grasă
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă • 2 linguri suc de lămâie
• 1 praf de sare • zahăr pudră • 2 linguri migdale măcinate

Se ung formele mici de sufleu și se tapetează cu zahăr pudră.Se separă ouăle. Gălbenușurile se bat cu 2 linguri de zahăr. Se amestecă brânza de vaci cu coajă și suc de lămâie. Albu­șurile se bat spumă cu un praf de sare și se înglobează restul de zahăr.
Se amestecă spuma de gălbenușuri cu compoziția de brânză, migdalele măcinate și făina amestecată în prealabil cu amidon. Se înglobează albușul bătut, lingură cu lingură. Se repartizează compoziția în forme, acestea se așază pe o tavă  și se coc 15 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se coc 15 min. Se iuțește focul la 190 °C și se mai coc sufleurile 3–4 min., ca să se rumenească la suprafață (înăuntru trebuie să rămână pufoase). Se pudrează cu zahăr și se servesc imediat.
Preparare:  35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*