Sufleu de pui cu broccoli

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 500 g broccoli • 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
•  piper •  sare • ½ linguriță cimbru uscat •  4 felii bacon
• 2 linguri ulei • 1 lingură făină • 250 ml vin alb
• 200 ml supă de pasăre • 200 ml smântână
• 1 lingură bulion •  ½ linguriță zahăr • 75 g cașcaval ras

Preparare
Se toacă ceapa. Se despart buchețelele de broccoli și se înăbușă într-o cantitate mică de apă cu sare timp de 3-5 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se condimentează carnea cu sare, piper și cimbru. Fiecare bucată se înfășoară în câte o felie de bacon. Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjește carnea de jur-împrejur, la foc iute. Se scoate. Se călește ceapa, se presară făină și se călește puțin. Se stinge cu vin și supă și se toarnă smântâna. Se adaugă bulionul și se lasă să fiarbă sosul la foc moale cca 5 min. Se condimentează cu sare, piper și zahăr.
Se așază carnea cu broccoli într-o formă de sufleu mare sau 4 mici și se toarnă deasupra sosul. Se presară cașcaval ras. Se coace la cuptor 30–40 min.
preparare: 25 min.
la foc: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*