Sufleu de paste cu pui și dovleac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră și 15 min.
• 400 g paste rotițe • 4 linguri ulei de semințe de dovleac
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi • 400 g carne de pasăre tocată
• 100 ml vin alb sau supă de pasăre
• 400 ml suc de roșii • 2 lingurițe busuioc uscat
• 80 g roșii uscate conservate în ulei • 80 g parmezan ras

Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg și se trec prin jet de apă rece.
Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie și se călește ceapa tocată, apoi se adaugă usturoiul și carnea și se prăjesc până când începe să se fărâmițeze compoziția. Se toarnă vin sau supă, apoi suc de roșii, busuioc, sare și piper; se acoperă vasul cu un capac și se lasă să se înăbușe cca 15 min.
Se unge cu ulei forma de sufleu și se așază înăuntru pastele scurse, apoi umplutură de carne. Se așază deasupra roșiile uscate și se presară parmezan. Se coace cca 25-30 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*