Sufleu de legume

Credit foto: Lilyana Vynogradova/2012/shutterstock.com
Credit foto: Lilyana Vynogradova/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ardei iute
• 3 fire rozmarin
• 250 ml lapte
• 200 ml smântână
• 4 cartofi roșii
• 500 g gulii
• 100 g boabe de mazăre verde tânără
• 500 g morcovi
• 5 roșii cherry
• sare, piper
• 1 lingură unt
• 1 lingură făină
• 3 ouă
• 150 g brânză Gouda rasă

1 Se pune laptele la fiert cu smântână, ardei iute și roz­marin. Se dau în clocot, se iau de pe foc și se lasă să se odihnească.
2  Se curăță cartofii în felii groase de 1 cm. Se taie jumă­tăți guliile și apoi felii groase de 1/2 cm, la fel ca morcovii. Rădăcinoasele se opăresc 5 min. în apă clocotită cu sare, împreună cu boabele de mazăre. Se încinge cuptorul la 200 ºC.
3  Se încinge untul și se călește făina. Se strecoară laptele picant; se toarnă peste făină și se lasă să fiarbă cca 5 min. amestecând frecvent. Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească. Se adaugă ouăle, sare și piper.
4  Într-o formă de sufleu unsă se așază jumătate din cantitatea de felii de legume opărite. Se presară jumătate din cantitatea de brânză rasă și se acoperă cu restul de felii de legume opărite, la care se adaugă felii de roșii cherry. Se repartizează deasupra sosul Béchamel preparat și se presară restul de brânză rasă. Se coace la mijlocul cuptorului 45 min., până se rumenește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*