Sufleu de lămâie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 ml frişcă • 3 linguri amidon • 1 lingură făină
• 100 ml lapte • 2 lămâi • 1 gălbenuş şi 4 albuşuri
• 6 linguri zahăr fin • 1 lingură unt

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung cu unt 4 forme mici de sufleu şi se presară zahăr pudră. Se amestecă frişca împreună cu amidon şi făină. Se înglobează treptat
laptele fierbinte şi se lasă apoi să fiarbă la foc moale, până se întăreşte compoziţia.
Se ia vasul de pe foc şi se înglobează coaja rasă şi sucul de lămâie. Se bate gălbenuşul cu zahăr şi se înglobează şi ele, urmate de albuşurile bătute. Se toarnă compoziţia în forme, se aşază toate pe o tavă şi se coc 14 min. la cuptor. Se pudrează sufleurile cu zahăr şi se servesc calde.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*