Sufleu de fenicul

Credit foto: Reika/2012/shutterstock.com
Credit foto: Reika/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 3 porții
•  1 ceașcă de mei •  1 kg fenicul
•  1 linguriță de supă de legume des­hidratate •  3 ouă • sare, piper, zahăr • 250 g brânză de vaci •  200 g brânză proaspătă de capră
1 Se clătește meiul cu apă clocotită, apoi se așază în 2 cești de apă fierbinte și se dă în clocot.  Se reduce focul; se acoperă vasul cu un capac. După 5 min. de fierbere, se descoperă vasul și se mai fierbe până se evaporă toată apa (cca 10 min.) Apoi
se scurge meiul. Se taie bucăți feniculul și se așază într-o oală; se adaugă apă astfel încât feniculul să fie acoperit pe 3/4; se adaugă supă. După ce dă în clocot, se reduce focul și se lasă să mai fiarbă 10 min. Se scurge.
2 Se amestecă brânza de vaci cu sare și zahăr, supă și cele 3 găl­be­nu­șuri. Se adaugă feniculul și meiul, sare și piper. Se înglobează albu­șurile bătute cu sare și zahăr. Se pun în forme, iar deasupra se așază felii de brânză de capră; se acoperă formele. Se introduc în cuptorul rece, apoi se coc 35-40 min. la 180 °C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*