Sufleu de dovlecei

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un sufleu delicios și ușor pe bază de dovlecei: o idee minunată pentru cină!

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingr. pt. 4 porții
• 500 g dovlecei
• 100 g parmezan ras
• 4 ouă •50 g unt •50 g făină
• sare •piper alb • cimbru •250 ml lapte
Se încinge cuptorul la  200 ºC.  Se spală dovleceii, se curăţă, se rad grosier. Se înăbuşă la foc moderat, până se evaporă tot lichidul. Se scot şi se scurg. Se prepară sosul beşamel: se încălzesc încet într-o crăticioară 30 g unt, se presară făina şi se rumeneşte puţin, apoi se toarnă laptele şi se amestecă continuu cu telul. Amestecând mereu, se fierbe 4-5 min., se ia de pe foc şi se condimentează cu sare şi piper alb. Se lasă să se răcească puţin. Un vas termorezistent, în care se află restul de unt, se introduce în cuptor. Gălbenuşul, parmezanul ras şi cimbrul se adaugă în sosul alb acum răcit, se amestecă, apoi se adaugă dovleceii, se amestecă bine. Albuşul cu puţină sare se bate spumă şi se adaugă cu grijă în compoziția de dovlecei. Se scoate din cuptor vasul în care s-a topit untul, se umple cu dovlecei şi se dă la cuptor cca 15-20 min., până când su­fleul se umflă şi se rumeneşte frumos. Atâta timp cât sufleul este în cuptor, nu se des­chide uşa cuptorului, fiindcă atunci sufleul se „prăbuşeşte“.  Se serveşte imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*