Sufleu de conopidă

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 6 porții
• 2 morcovi
• 700 g conopidă curățată
• 120 g boabe de mazăre verde congelate
• sare
• 4-5 ouă
• nucșoară rasă
• piper
• 2 lingurițe pătrunjel tocat
• 3 linguri făină
• 150 g cașcaval ras

Se despart buchețelele de conopidă. Se curăță morcovii și se așază într-o oală. Se acoperă cu apă, se adaugă sare și se fierb 3-4 min. Se adaugă bu­che­țelele de conopidă și se mai fierb 4 min.
Se lasă să se dezghețe puțin boabele de mazăre, într-o strecurătoare. Se scurg legumele fierte, se lasă să se răcească și se taie bucățele.
Se separă ouăle și albușurile se bat spumă cu puțină sare. Se bat gălbenușurile, separat, și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Compoziția de gălbe­nușuri se amestecă împreună cu legumele tăiate bucățele, se adaugă pătrunjel tocat, făină și 2/3 din caș­cavalul ras. Se adaugă și boabele de mazăre și în final albu­șul. Se înglobează cu atenție.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se unge o formă de sufleu și
se tapetează cu pesmet. Se așază compoziția de sufleu și se nivelează; se presară restul de caș­caval și se coace timp de cca 45 min.
Preparare: 20 min.
La cuptor: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*