Sufleu de conopidă cu brânză albastră

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 conopidă • 50 g pesmet
• 2 linguri ulei de măsline • 3 ouă mari
• 150 ml smântână • 100 g brânză cu
mucegai albastru, rasă • 2 linguri făină
• sare, piper • 2–3 linguri pătrunjel tocat
• 100 g cașcaval Edam

Se curăță conopida și se așază într-o oală mare; se toarnă deasupra apă și se fierbe cca 12 min. Se trece imediat prin jet de apă rece, pentru a-și păstra culoarea albă și se lasă să se scurgă.
Se unge cu ulei o formă mare de sufleu, se presară pesmet și se așază buchețele de conopidă (a). Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu smântână și se adaugă brânza cu mucegai rasă și făina (b). Se înglobează cu atenție, apoi se condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat. Se bat albușurile cu 1 praf de sare și se înglobează treptat în compoziție. Se toarnă apoi deasupra conopidei, în tavă, în strat uniform.
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se așază forma în cuptor și se coace cca 25-30 min. Se scoate conopida din cuptor, se presară cașcaval ras (c) și se mai coace 5-7 min.
Se repartizează în farfurii și se servește cu salată de legume.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*