Sufleu de ciocolată

Credit foto: Robyn Mackenzie/2012/shutterstock.com
Credit foto: Robyn Mackenzie/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g ciocolată amăruie (cel puțin 65 % cacao)
• 75 ml lapte • 50 g zahăr fin • 1 linguriță cacao
• 1 vârf de cuțit scorțișoară • 4 ouă • 1 ½ linguri făină • 2 linguri migdale măcinate
• 1 lingură zahăr pudră

1 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Pe șina de jos a cuptorului se așază o tavă adâncă și se tapetează cu 2 straturi de hârtie prosop. Se toarnă în tavă apă, fără să depășeas­că nivelul de 1 cm. Se ung cu grăsime 4 forme; se presară înăuntru zahăr.
2 Se dă în fiert laptele cu 25 g zahăr; se lasă să se topească înăuntru ciocolata și se adaugă cacao și scorțișoară. Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile și se înglobează în compoziția de ciocolată. Se bat albușurile cu restul de
zahăr; se înglobează și ele în compo­ziția de ciocolată, cu făină și migdale.
3 Se repartizează compoziția în forme, se așază pe tavă și se coc 25–30 min. Sufleurile trebuie să rămână moi înăuntru! Se pudrează cu zahăr și se servesc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*