Sufleu de cașcaval

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 70 g unt moale • 110 g pesmet
• 400 g cașcaval (45%)
• 2 castraveți murați • 1 ceapă
• 2  lingurițe zeamă de la castraveți
• sare, piper • 180 g maioneză

Se unge o formă cu 30 g unt. Restul de unt se topește. Se aplică pe fundul formei un strat subțire de pesmet și se încrustează bine cu mâinile.
Se rade cașcavalul și se presară un strat peste pesmet, apoi se mai presară un strat de pesmet care se presează ușor cu mâinile.
Se toarnă unt topit și se coace cca 10 min. în cuptorul încins la 200 °C. Apoi se ridică temperatura din cuptor la 220 °C și se coace până se rumenește.
Se taie cubulețe castraveciorii. Ceapa se toacă și se amestecă împreună cu castraveciori. Se toarnă deasupra zeama de la castraveți; se sărează și se piperează.
Se înglobează maioneza. Se taie sufleul bucăți și se servește cu garnitura pregătită și cu cartofi la cuptor.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*