Sufleu de cartofi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg cartofi fierți în coajă
• 5 linguri ulei de măsline • 180 g mozzarella light • 5 roșii
• 400 g șuncă de pui afumată
• 1 linguriță busuioc uscat
• 1 linguriță oregano • sare, piper • 4 linguri măsline negre

Se decojesc cartofii și se taie felii. Se unge cu ulei o formă de sufleu. Se scurg bucățile de mozzarella și se taie sferturi.
Se taie felii roșiile. Șunca se taie fâșii. În formă se așază straturi alternative de cartofi, șuncă și roșii. Deasupra se repartizează brânza și se presară verdea­ță. Se sărează, se piperează și se stropește cu 2 linguri de ulei. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coace sufleul 20 min. Se taie rondele măslinele și se repartizează pe sufleu; se stropește din nou cu ulei și se taie porții, care se servesc imediat.

Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*