Sufleu de cartofi cu broccoli

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 70 min.
• 400 g cartofi fierți în coajă
• 300 g broccoli
• 1 morcov • 2 ouă • sare
• 1 praf nucșoară rasă • piper alb
• 200 ml smântână grasă
• 250 ml lapte • 20 g pesmet
• 20 g unt

Se taie cartofii în felii de cca 0,5 cm. Se despart buchețelele de broccoli și se spală cu apă rece. Se curăță morcovul și se taie rondele.
Se unge o formă de sufleu cu unt și se presară pesmet. Se așază straturi alternative de cartofi, broccoli și morcovi.
Se bat ouăle cu sare, se adaugă nucșoară și piper. Se înglobează smântâna și laptele, bătând în continuare.
Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se toarnă amestecul peste legume, se acoperă cu folie de aluminiu și se coace la cuptor 45–50 min.
Cu cca 5–10 min, înainte de terminarea timpului de coacere, se scoate folia de deasupra și se coace în continuare până se rumenește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*