Sufleu de cartofi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
•  8 felii bacon •  450 ml smântână •  300 ml lapte •  2 căței de
usturoi •  2 fire de rozmarin
•  1 ardei iute •  1 lingură muștar de Dijon •  1 rădăcină de țelină (500 g) •  600 g cartofi

1 Se prăjește puțin baconul fără adaos de grăsime. Se taie felii cățeii de usturoi. Se rup acele de rozmarin. Se taie fâșii ardeiul iute (curățat de semințe).
2  Se amestecă smântâna cu lapte; se adaugă usturoi, rozmarin, fâșii de ardei și muștar; se lasă să fiarbă puțin împreună.
3 Țelina și cartofii se decojesc și se taie felii subțiri. Se ung 4 forme mici de sufleu; se așază înăuntru straturi alternative de țelină, cartofi și bacon. Se toarnă amestecul de smântână și se coace 60-75 min. în cuptorul încins la 180 °C, până se ru­me­nește. Se scoate din cuptor
și se lasă să se odihnească
5 min. înainte de servire.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*